Beheerder Brandmeldinstallatie
In Nederland kunnen gemeentelijke instanties en of verzekeraars u als werkgever verplichten om in uw bedrijf een brandmeldinstallatie op te nemen. 

Deze installatie verhoogt direct de veiligheid voor uw bedrijf en werknemers.
Een keerpunt is dat de installatie wel de nodige aandacht nodig heeft om een juiste werking te kunnen garanderen.

BMCDe eisen die gesteld worden aan uw brandmeldinstallatie (kortweg BMC of BMI) kunnen verschillen.

Dit heeft o.a. te maken met de risico's die het pand of de werkzaamheden met zich mee brengen.

Op het moment dat uw gemeente verplicht dat u een gecertificeerde brandmeldinstallatie moet hebben, heeft uw organisatie ook de verplichting hier een beheerder brandmeldinstallatie bij te trainen.


In deze training komen de variaties van verschillende centrales naar voren. Verder wordt er stil gestaan bij de verschillende detectie apparatuur en hoe hier mee om te gaan. Ook het correct bijhouden van het logboek zit in deze training.

De beheerder brandmeldinstallatie (voorheen "opgeleid persoon") kan vervolgens de contact persoon zijn voor de gemeentelijke brandweer bij echte of onechte meldingen.

Steeds meer gemeentes gaan de druk opvoeren om de onechte meldingen te laten verminderen. Elke melding die bij de brandweer binnen komt kost de gemeente veel geld.

Beschikt u over een goed getrainde beheerder brandmeldinstallatie en een goed logboek, dan zullen de onechte meldingen afnemen en de veiligheid worden verhoogt.

Klik hier voor contact.
 
logo
Van Doesburg BHV
Meersteeg 3a
4191 NK Geldermalsen

info@vandoesburgbhv.nl
Telefoon: 0345-582428