Bedrijfshulpverlening

Voor wie?

Iedere organisatie in Nederland is verantwoordelijk voor de veiligheid van alle aanwezigen. Een werkgever moet, op grond van de arbo-wet, er alles aan doen om de veiligheid te kunnen garanderen. Ondanks de inzet op de werkvloer kunnen niet alle ongevallen worden voorkomen.

Een organisatie ontkomt er niet aan om ook getrainde BHV-ers aanwezig te hebben. Zij vormen een soort vangnet als er onverwachts toch incidenten plaatsvinden.

Heeft u of uw medewerker geen geldige BHV certificering dan leiden wij hen op tot volwaardige BHV-er. U kunt online gebruik maken van ons intern ontwikkelde e-learning module voor BHV. Tijdens het doorlopen van de e-learning worden alle handelingen die een BHV-er nodig heeft aangeleerd. Met de opgedane kennis bent u voorbereid om deel te nemen aan de praktijkdag waar alle vaardigheden worden doorgenomen, geoefend en getoetst.

Cursusduur en lestijden:

Voor in-company trainingen zijn lestijden in overleg in te plannen. De reguliere lestijden voor de open inschrijvingen zijn van 9:00 uur tot 16:00 uur.

Examen:

De opleiding BHV met e-learning wordt afgesloten met een online toets. De vaardigheden worden door onze docenten op de praktijkdag getoetst.

Certificering:

U als klant heeft de keuze in certificering voor de BHV-er. U kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden. Dit kan een certificering via het NIBHV zijn of onze eigen certificering.

Naast de verschillende certificering zijn er in Nederland tal van puntensystemen waar de BHV-trainingen voor mee kunnen tellen. U kunt bij ons altijd navraag doen of wij bepaalde punten aan de training kunnen toevoegen.

Algemene informatie:

Om op ieder moment te kunnen handelen als BHV-er moet u op regelmatige basis uw vaardigheden herhalen.

In de arbo-wet staat niet exact beschreven hoe vaak dat dit minimaal noodzakelijk is. Dit is ook voor iedere persoon anders. Uit onderzoek is gebleken dat minimaal eens per jaar herhalen noodzakelijk is om de vaardigheden te behouden.

Veel certificeringen stellen dat een deelnemer eens per jaar een herhaling moet volgen. Ook de inspectie SZW schrijft jaarlijks bijscholen voor (bron: inspectie SZW).

Tijdens een herhalingsles voor de BHV komen diverse vaste onderwerpen altijd aan bod. Dit zijn levensreddende handelingen, reanimatie, gebruik van een AED, de deurprocedure en het gebruik van een blusmiddel bij vermoeden van brand.

Naast deze vaste onderwerpen variëren wij onze training en passen de inhoud aan op de ongevallen die op uw werk relevant zijn. Begeleiders van een kinderdagverblijf krijgen andere scenariotrainingen dan een groep bouwvakker.

Cursusduur en lestijden:

De lestijden zijn in overeenstemming met onze klant, mits deze voldoende ruimte en tijd bieden voor een kwalitatieve training. Voor de open inschrijvingen gelden lestijden van 9:00 uur tot 16:00 uur. Naast de trainingen overdag is het ook mogelijk om de training te verdelen in dagdelen. Deze dagdelen kunnen overdag, maar ook in de avonduren worden ingepland.

Certificering:

Voor de herhaling BHV zijn verschillende certificeringen mogelijk. Voorbeelden zijn onze eigen certificering of de certificering van het NIBHV.

Deelcertificaat "Brand en Ontruimen":

Bent u al in het bezit van een geldig EHBO diploma, zijn uw collega's al medisch onderlegd en beheersen zij de handelingen voor eerste hulp? In deze gevallen kunnen wij een verkort traject voor een BHV certificering aanbieden.
Een reguliere BHV herhaling verzorgen wij in twee dagdelen (los of aaneen gesloten). Heeft een deelnemer al voldoende eerste hulp vaardigheden, dan sluit hij/zij aan bij de onderdelen "brand en ontruimen". Met het deelcertificaat "Brand en Ontruimen" plus een Oranje Kruis EHBO diploma, kunt u als werkgever aantoonbaar maken dat deze persoon voor alle BHV onderdelen getraind is.

Deel certificaat "Ontruimer":

Heeft u al voldoende eerste hulp getrainde collega's, maar geeft de RI&E aan dat er extra moet worden ingezet op ontruimen. Wij bieden hiervoor het deel certificaat "Ontruimer" aan. In een verkorte training kunnen wij uw medewerkers gericht trainen in juist en veilig ontruimen.
Zij volgen niet de volledige BHV training, maar specifiek het deel waar binnen de organisatie behoefte aan is. Tijdens een ontruiming (oefening), zijn er meer personen beschikbaar om de ontruiming te begeleiden.

Deelcertificaat "Eerste Hulp":

Werken uw collega's buiten met zwaar materieel, dan kan eerste hulp juist belangrijker zijn dan ontruimen. In dit geval kunnen de collega's die geen BHV hebben wel geschoold worden in het verlenen van eerste hulp. In samenspraak kunnen de handelingen die nodig zijn bij de grootste risico's aan de les worden teogevoegd. Hierdoor onstaat een training die aansluit bij de praktijk.

Cursusduur en lestijden:

De lestijden zijn altijd in overeenstemming met u, mits deze voldoende ruimte en tijd bied voor een kwalitatieve training. De trainingen kunnen overdag, maar ook in de avonduren worden ingepland.

Certificering:

Voor deelcertificaten werken wij met onze eigen certificering.

Contactgegevens

Van Doesburg BHV
Meersteeg 3a
4191 NK Geldermalsen

: info@vandoesburgbhv.nl
: 0345-582428

Over ons

Wij zijn Van Doesburg BHV en verzorgen al meer dan 15 jaar trainingen door heel Nederland. Per jaar organiseren wij meer dan 500 trainingen gericht op veiligheid. Naast de BHV- EHBO- Kinder EHBO- Reanimatie opleidingen en herhalingen leveren wij op maat gemaakte workshops als Veiligheid & Preventie, Stop de Bloeding, Beheerder brandmeldinstallatie, Ploegleider BHV.
Wij zijn een deskundige partner en ondersteunen uw organisaties in het samenstellen van risico gerichte veiligheidstrainingen. Tijdens onze trainingen stellen wij de deelnemers centraal, zodat die de kennis en vaardigheden maximaal eigen kan maken. Onze instructeurs zijn allemaal gecertificeerd voor het type trainingen die zij geven en zijn gespecialiseerd in het positief motiveren en uitdagen van de deelnemers.
Lees meer over Van Doesburg BHV
Algemene voorwaarden
Privacy en AVG

©2024 - Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services