EHBO trainingen

Opleiding:

Heeft u behoefte aan een landelijk gecertificeerde EHBO-opleiding van Het Oranje Kruis? Van Doesburg BHV verzorgt voor u deze opleiding of bijscholing. Met het EHBO-diploma bent in staat om direct eerste hulp te verlenen op uw werk, op straat of bij u thuis. Tijdens de opleiding EHBO leert u wonden verbinden, maar ook hoe u een AED kunt bedienen tijdens een reanimatie.

Voor wie?

Een EHBO-diploma is in de regel geen verplichte opleiding voor organisaties. Uit de RI&E van een bedrijf kan blijken dat aanvullende eerste hulp noodzakelijk is. Binnen deze organisaties kunnen EHBO opgeleide collega's de BHV collega's bijstaan op het gebied van eerste hulp.

Binnen organisaties of beroepsgroepen kunnen wel afspraken zijn die een officieel EHBO-diploma verplichten (beveiliging, offshore, evenementen). Ook zijn er mensen die meer verdieping en aanvullende training in eerste hulp willen en EHBO toevoegen aan hun BHV diploma.

Cursusduur en lestijden:

De landelijke opleiding EHBO duurt drie dagen. Afhankelijk van de groep kunnen deze dagen aaneengesloten gegeven worden of op vooraf vastgestelde dagen. De lestijden zijn in samenspraak mits deze voldoende tijd bevatten om alle eindtermen te kunnen oefenen.

Examen:

Het EHBO-examen moet door een extern team worden afgenomen. Iedere cursist gaat alleen met de examinator en een LOTUS verschillende vaardigheden tonen zoals de richtlijnen van Het Oranje kruis dat voorschrijft. Nadat alle cursisten zijn geweest, geeft het examenteam aan wie er allemaal geslaagd is.

Certificering:

Het Oranje kruis geeft in Nederland de certificering voor EHBO. De geldigheid is twee jaar. Om het diploma te behouden moet u wel jaarlijks bijscholing volgen.

Algemene informatie:

Bent u in bezit van een geldig EHBO-diploma? Wij kunnen u bijscholen zodat uw diploma kan worden verlengd.

In Nederland zijn er verschillende eerste hulp opleidingen die de naam EHBO dragen. De inhoud en kwaliteit kan enorm verschillen. Het is dus van belang dat u weet aan welke eisen de bijscholing voldoet.

Wij verzorgen eerste hulp trainingen en EHBO-trainingen. De inhoud van een eerste hulp training kan aangepast worden naar de behoefte van de deelnemers of in overleg met een opdrachtgever. Het EHBO-diploma bij Van Doesburg BHV wordt voldoet aan de eindtermen van Het Oranje Kruis.

Het Oranje Kruis:

Het Oranje Kruis is een landelijk erkende stichting met als doel om in Nederland kennis en kunde te verspreiden als het gaat om Eerste Hulp Bij Ongelukken. Het Oranje Kruis stelt de eindtermen voor het "echte" EHBO vast.

Om Het Oranje Kruis EHBO-diploma te mogen uitgeven is Van Doesburg BHV gebonden aan de gestelde norm. Onze EHBO-docenten zijn allemaal bevoegd om deze trainingen te verzorgen.

Certificering:

Het EHBO-diploma heeft een geldigheid van 2 jaar. In deze twee jaar moet de deelnemer bijscholingen volgen om het diploma geldig te houden.

Oranje Kruis Certificering:

Kinder-EHBO gaat dieper in op de behandelmethoden specifiek voor kinderen.
Bloedneuzen, tand door de lip en lichte verwondingen kunnen een kind erg van streek maken.
Een rustige goed opgeleide hulpverlening weet hoe te handelen om zo de juiste zorg te kunnen bieden aan het kind.
Met deze training krijgt de hulpverlener extra inzicht en vaardigheden om juist te handelen bij incidenten met kinderen. De hulpverlener weet wat hem of haar te doen staat, waardoor er rust heerst die vervolgens weer overslaat op het slachtoffertje.

Gecertificeerde trainingen zijn van belang voor:

  • zwembad medewerkers
  • kinderdagverblijf medewerker
  • BSO begeleiders
  • oppasouders

Nieuwe wetgeving verplicht oppasouders ook om Kinder-EHBO te volgen en bij te houden. Hiervoor eist de GGD een landelijke certificering. Van Doesburg BHV kan in overleg de training certificeren bij Het Oranje Kruis. Hiermee heeft u recht op subsidie en/of voldoet u aan de verplichting die gesteld worden in de kinderopvang.

Het is van belang dat er goed overleg is, zodat wij u de juiste training en certificering kunnen aanbieden.

Contactgegevens

Van Doesburg BHV
Meersteeg 3a
4191 NK Geldermalsen

: info@vandoesburgbhv.nl
: 0345-582428

Over ons

Wij zijn Van Doesburg BHV en verzorgen al meer dan 15 jaar trainingen door heel Nederland. Per jaar organiseren wij meer dan 500 trainingen gericht op veiligheid. Naast de BHV- EHBO- Kinder EHBO- Reanimatie opleidingen en herhalingen leveren wij op maat gemaakte workshops als Veiligheid & Preventie, Stop de Bloeding, Beheerder brandmeldinstallatie, Ploegleider BHV.
Wij zijn een deskundige partner en ondersteunen uw organisaties in het samenstellen van risico gerichte veiligheidstrainingen. Tijdens onze trainingen stellen wij de deelnemers centraal, zodat die de kennis en vaardigheden maximaal eigen kan maken. Onze instructeurs zijn allemaal gecertificeerd voor het type trainingen die zij geven en zijn gespecialiseerd in het positief motiveren en uitdagen van de deelnemers.
Lees meer over Van Doesburg BHV
Algemene voorwaarden
Privacy en AVG

©2024 - Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services